I dette nyhedsbrev kan du blandt andet læse om min nye guide-bog og få nogle bud på grunde til at droppe en relation.
Guide til særligt sensitive - nu også som lydbog
I denne nye udvidede og reviderede udgave, samler jeg blandt andet op på den nyeste forskning. Måske er det i virkeligheden 31%, der er særligt sensitive?
Der er nye afsnit om blandt andet over- og understimulering, om at skabe sit eget lydrum og om at finde sin kreative åre. Desuden er listen over ”Sysler, som giver glæde og velvære” udvidet.
Sprogligt er der store forbedringer, da hele to redaktører har været den grundigt igennem.
Bogens nye forord:
Da jeg havde skrevet denne, min første bog, anede jeg ikke, om den var noget værd. Jeg forestillede mig, at det ville tage lang tid at finde et forlag til den – hvis det overhovedet ville være muligt.
Først da et svensk forlag kontaktede mig og meget gerne ville købe rettighederne, gik det op for mig, at bogen kan noget helt særligt. I dag er den oversat til 24 sprog og er international bestseller.
Da bogen udkom første gang, var emnet helt nyt, og særligt sensitive mennesker var begejstrede for at få hjælp til at forstå sig selv på en ny og mere positiv måde. Siden har jeg modtaget takkebreve fra flere kontinenter. Og der er hver dag nye, der finder fred i at genkende sig selv i det personlighedstræk.
I dag er det blevet meget mere almindeligt at tale om overstimulering og mange sensitive mennesker har fået mere mod til at tale om deres ønsker og behov. Men det er fortsat de mere robuste typer, der er de mest populære i vores kultur, og de er ofte blinde for, hvor privilegerede de er. De tager overskudskasketten på og siger med et stort smil: ”Fest I bare – jeg er ikke så sart.” De oplever sig selv som særligt tolerante og får ros, fordi de ikke klager.
Jeg har i mange år kæmpet for at gøre opmærksom på, at mennesker er forskellige. At det ikke skyldes intolerance, men derimod nød, når nogle mennesker beder andre om at skrue ned for lyd, lys eller tempo. Jeg håber, at budskabet en dag trænger så godt igennem, at de mindre følsomme som det mest naturlige siger: ”For min skyld må I godt lave gennemtræk og spille høj musik, men det kan jeg jo sagtens sige – spørg også lige Jens, jeg ved, han er mere sensitiv end jeg.”