Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Kære læser

Nedenfor kan du læse om fordelene ved at tale om sin død, se en anmeldelse og finde mere  information om mine eksistensgrupper.
 
Anmeldelser af "Sig hej til din skam" 
Jeg har før delt min begejstring over Ilse Sands dejlige bøger. F.eks. bogen ’VENLIGE ØJNE på dig selv’, som kan hjælpe os af med den dårlige samvittighed, der jo ikke fører noget godt med sig.

De venlige øjne mærker vi også i titlen: ’Sig hej til din SKAM’.
Skammen plejer at blive gemt hen i den mørkeste krog.
Ilse Sand møder den med en smittende mildhed og venlighed, som får os til at se på den og os selv med helt et nyt og kærligt forstående blik.

Venligheden er i det hele taget et af varemærkerne for Ilse Sands formidling. Ligesom omhyggeligheden, tydeligheden og gavmildheden, der gennemstråler også denne bog.

Gavmild er Ilse i den forstand, at hun ikke blot ’kloger sig’ på baggrund af sin mangeårige psykoterapeutiske praksis. Hun deler også ud af den visdom, som er vokset ud af sit eget arbejde med at reparere på ’mismøder’, som afsatte pletter af skam i hendes egen selvfølelse.
Ilse hjælper os med de mange levende eksempler til at få øje på vores egne pletter af skam OG hun viser, hvordan det er lykkedes for både hende selv og sine klienter at opløse skammen.

Sig hej til din SKAM er skrevet i et dejligt enkelt sprog. Den er i to dele:
1. del beskriver hvordan skammen opstår og hvordan vi kan undersøge, om der ligger skam bag nogle af vores problemer.
2. del handler om, hvordan du kan arbejde med din skam, så du opnår større indre frihed.

Rigtig god fornøjelse med denne fine bog 🙂
Psykoterapeut MPF Karen Glistrup

Tak også for alle de dejligt tilbagemeldinger fra læserer.
Her kommer én:

Jeg er lige blevet færdig med din bog “Sig hej til din skam”. Jeg føler mig set og mødt, måske sådan rigtig for første gang - i dine ord.
 
Du kan læse flere anmeldelser her
 
Gevinsten ved at tale om sin død  
 
Menneskets sande jeg fødes først ansigt til ansigt med døden
Augustin  
 
Vi ved alle godt, at vi en dag skal dø. Måske taler vi også ind imellem om døden i generelle vendinger. Men det er sjældent, vi deler vores forhold til vores egen personlige fremtid som døende eller død.
  Heldigvis har vi mange psykiske forsvar, der sørger for at vi lever forholdsvist sorgløst, uden at lade vores dagligdag være særlig påvirket af det faktum, at døden venter forude. Måske har vi i al hemmelighed en tro på, at når det kommer til stykket, er det med døden kun noget, der rammer de andre.
  At standse op og forholde sig til sin død, kan udløse et væld af følelser og beslutninger. I det øjeblik bliver der valg, der bliver indlysende rigtige at træffe.
  Det oplevede jeg selv, da jeg var først i fyrrerne og havde fået konstateret celleforandringer på min livmoderhals. Jeg skulle opereres, og det var jeg skræmt over.
  Da stormen havde lagt sig, og alt var gået godt, begyndte jeg at tænke nye tanker. Jeg var dengang sognepræst og boede i en stor præstegård med en skøn parklignende have og udsigt til en god tjenestemandspension. Men der var noget andet, jeg hellere ville. Og efter min ”samtale” med døden, kunne det ikke udsættes længere.
  Da jeg opsagde min præstestilling og flyttede ind i en lillebitte lejlighed i Randers, regnede jeg med, at prisen for at ville leve af sin hobby ville være en meget beskeden økonomi resten af livet.
  Men det kunne ikke længere afholde mig fra at kaste mig ud i det, som føltes rigtigt dybt inde i mig selv.  
 
Betragt døden, hvis du vil lære at leve
Stoikerne  
 
At se sin personlige død i øjnene og mærke gyset, kan have mange positive effekter. Målet er ikke, at vi skal tænke på vores død hele tiden, men at vi skal finde den rette balance mellem på den ene side at finde fred i illusionen om, at det nok skal gå alt sammen og på den anden side ikke helt at glemme, at livet ikke er uendeligt, og at der er opgaver, vi ikke skal udsætte.
  Mange af de bekymringer, der har det med at vokse sig store i vores bevidsthed, er i virkeligheden kamufleret dødsangst. Når vi tør konfrontere os med vores egen døds uundgåelighed, kan der være mange andre bekymringer, der skrumper ind til et mere realistisk niveau.
 
Kun dén kan nyde den fulde smag af livet, som er villig og parat til at forlade det
Seneca
 
Døden minder os om, hvad der er væsentligt og hvad der ikke er. Da min mor var ung, var det vigtigt for hende, at der ikke var noget i hendes hus, som nogen kunne sætte en finger på. Hun gjorde rent fra morgen til aften. Da hun blev gammel fortrød hun, at hun ikke havde brugt mere tid med os børn.
  Hvis du gerne vil øge din bevidsthed om din egen død, så du kan træffe de rigtige valg i tide, kan du fx forestille dig din egen begravelse eller skrive din egen nekrolog, tilmelde dig en eksistensgruppe eller læse Eksistentiel psykoterapi af Yalom.

Eksistensgrupper 
Her vil vi først og fremmest tale om det liv, vi lever – især det, der foregår lige her nu. Fra tid til anden vil vi også tale om vores personlige død, blandt andet fordi det giver intensitet ind i det nu, vi deler.
  Tak til alle jer, der allerede har vist interesse for grupperne. I august sender jeg spørgeskemaer ud. Jeg forventer, at den første gruppe kan begynde sidst i september, og at jeg herefter opretter grupper løbende, efterhånden som der bliver et gruppe match.
Du kan læse mere om grupperne her.

Du er velkommen til at sende nyhedsbrevet videre til venner og bekendte.
Særligt sensitiv eller introvert – find hinanden
Jeg vil gerne gøre opmærksom på muligheden for, at særligt sensitive eller introverte kan få kontakt med andre sensitive eller introverte via min hjemmeside.

Hvis du gik glip af sidste nyhedsbrev med temaet: "Eksistensgrupper. Typiske tankefejl – og hvordan du retter dem" kan du læse det her
Ilse Sands bøger
Jeg har skrevet otte bøger, som er udkommet på mange sprog. Nedenfor kan du se titlerne på dansk.
Hvis du vil se de udenlandske titler, kan du besøge min internationale hjemmeside her.

1. Elsk dig selv – en guide for særligt sensitive og andre følsomme sjæle,
2. Find nye veje i følelsernes labyrint,
3. Kom nærmere – om kærlighed og selvbeskyttelse,
4. Værktøj til hjælpsomme sjæle – især for særligt sensitive, som hjælper professionelt eller privat,
5. Introvert eller særligt sensitiv – guide til grænser, glæde og mening,
6. Savner du én? Guide til at hele en beskadiget relation - eller give slip,
7. Venlige øjne på dig selv – slip dårlig samvittighed.
8. Sig hej til din skam. En bog om at slippe frygten for at være forkert.
Alle 8 bøger kan bestilles hos din lokale boghandler eller via en netboghandler som f.eks.: William Dam

Ilse Sand i de sociale medier
På facebook findes jeg her
Jeg har også en YouTube kanal her

Du er velkommen til at sende nyhedsbrevet videre til venner og bekendte.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet



Venlig hilsen
Ilse Sand - ilsesand.dk